Beszámoló - Horvát Nap, Jubiláló Csoportjaink

2018.09.15.
NyomtatásKeresésVissza
Beszámoló - Horvát Nap, Jubiláló Csoportjaink
Igazi nemzetközi program keretében ünnepelhettük a horvát csoportjainkat. A Mersić Énekkar 40, a Mali Dunaj Énekkar 25, a KUD. Konoplje Táncegyüttes 15 éve meghatározója a kimlei horvátság kulturális életének. Nem véletlen tehát, hogy az idei Horvát Nap is eme hármas jubileum köré szerveződött.

A helyieket és a meghívott vendégeket 1/2 3-ra horvát nyelvű szentmisére várták, melyet Branko Atya mutatott be. Előtte a falu káplánja, Magyaros László Atya horvát nyelven köszöntötte a híveket. A tamburás szentmisét követően Stipkovits Jánosné, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke méltatta Mate Mersić papköltő életútját, majd a résztvevők elhelyezték a megemlékezés virágait.

A népviseletbe öltözött csoportok rendőri biztosítás és polgárőri felvezetés mellett gyalogosan érkeztek meg a Művelődési Házba, ahol 17 órakor a vendégek köszöntésével és a helyi óvodások műsorával kezdődött az ünnep. A Mosonmagyaróvári Horvát Énekkar dalai után a helyi iskolások szavalatait hallgathattuk. A jubiláló csoportok mellett Ausztriából a Hatski Kolo, Horvátországból a KUD Orljava, Szlovákiából a Hrvatski Grob együttesei léptek színpadra. A hármas jubileum mellett a Pleternica-val fennálló több mint 30 éves barátságot is ünnepelték az esemény részesei.

Mind az évfordulós csoportok, mind a vendégek a szervezők ajándékaival, emléktárgyaival térhetnek haza.

Az eseményről készült fotókat az alábbi dokumentumban találják.
Eladó kimlei iparterület
Túrautvonalak
Túrautvonalak

Pályázat a közigazgatási eljárásokban hivatal-ügyfél,
hivatal-hivatal közötti relációban felmerülő adminisztratív terhek csökkentésének megvalósítása érdekében
Támogatási összeg: 7 000 000 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
Projekt időtartama: 2017.06.30.-2018.06.30.

ELÜGY

E-Magyarország

Kukafülü Aladár

Leader

ÁPOR

Magyarország