INTERAKTÍV ÉS AKTÍV TURIZMUS FEJLESZTÉSE KIMLÉN – MEGVALÓSÍTÁSI ELŐREHALADÁS

2018.09.27.
NyomtatásKeresésVissza
INTERAKTÍV ÉS AKTÍV TURIZMUS FEJLESZTÉSE KIMLÉN – MEGVALÓSÍTÁSI ELŐREHALADÁS
Kimle 2018.09.26.
Kimle Község Önkormányzat
TOP-1.2.1.-15-GM1-2016-00007
INTERAKTÍV ÉS AKTÍV TURIZMUS FEJLESZTÉSE KIMLÉN – MEGVALÓSÍTÁSI ELŐREHALADÁS INTERAKTÍV ÉS AKTÍV TURIZMUS FEJLESZTÉSE KIMLÉN –
TOP 1.2.1. TURISZTIKAI PROJEKT
Kimle Község Önkormányzata (9181 Kimle, Vízpart utca 2.), mint kedvezményezett a „Interaktív és aktív turizmus fejlesztése Kimlén” című TOP-1.2.1-15-GM1-2016-00007 kódszámú pályázata a TOP-1.2.1-15 kódszámú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.


A projekt céljaként a helyi és térségi épített, szellemi és természeti értékek turisztikai hasznosítása, aktív turizmushoz kapcsolódó fejlesztése, vízi turizmus feltételeinek fejlesztése került megjelölésre. Új turisztikai helyszínként kapcsolódunk be az idegenforgalom vérkeringésébe, a turisztikai hármas komplexum közvetve mintegy 34ezer m2-t érint, de hatással lesz az egész térségre.

Több, korábban jelentős szerepet betöltő önkormányzati épület mára kisebb funkcióval bír, így egyre jobban lepusztult állapotba került. Ezeket az épületeket szeretnénk turisztikai tartalommal megtölteni kihasználva Kimle és a térség természeti, szellemi és kulturális értékeit, Szigetköz- megyerikum -adta lehetőségeket. Célunk, hogy a Mosoni- Duna partot és az országban egyedülálló szellemi örökségünket megközelíthetővé, elérhetővé tegyük az itt élők és ide látogatók számára, a vízi, gyalogos, kerékpáros és lovas és szakrális turistáknak egyaránt.

A fejlesztés során egyrészt a Mosoni-Duna partján fekvő egykori községháza épületéből és nagy udvarán kialakítunk egy vízi sportolásra alkalmas kiszolgáló csónakházat. Vele szemben a Duna parton helyezkedik el a sportpálya. Tervünk, hogy új létesítményekkel bővülne az ingatlan futópálya és szabadtéri fitnesz eszközök telepítése során. A komplex projekt harmadik része kulturális örökségünk bemutathatóvá tételéhez kapcsolódik. Az egykori két osztályos iskola épülete az országos jelentőségű műemléki környezetben eddig raktárként funkcionált, látogatóközponttá átalakítva a turizmus fellendítésének érdekét szolgálja majd.

Turisztikai attrakcióvá alkalmas hellyé kívánjuk varázsolni a területet, ahol nagyszerű élménnyel, interaktív foglalkozásokkal fogadjuk a ide látogatókat és a helybeli lakókat. A projekt megvalósítása során 6 betervezett mérföldkő szerepel. A harmadik mérföldkő keretében 2018. szeptember 30. napjával a megvalósítani tervezett eredmény: kivitelezési munkálatok 25%-os készültségi szint. A jelen mérföldkő vonatkozásában a 25%-os készültséget a műszaki ellenőr leigazolta, a vállalt eredmény megvalósult.
A csónakháznál elkészült teljesen a tetőfelújítás és a nyílászárók cseréje, az udvar térkövezése folyamatban van. A belső terek kőműves munkái is megtörténtek (mosdók felfalazása, ajtóbontás), a többi belső munkára és a falak külső szigetelésére ezután kerül sor. A csónaktároló épülete 100 %-os készültségben van.
A futókör és a fitnesz park teljesen elkészült, a birtokbavétele az Európai Sportnap keretében szeptember 28-án kerül sor. Az iskola által szervezett sportnapon a résztvevők távolba ugarnak, váltófutóversenyen vesznek részt, és lefutják a 2018 métert. A szülők kipróbálhatják az új fitnesz eszközöket is.
A látogatóközpontban elkészültek az alábbi munkák:
- a szigetelés falelvágással,
- a hátsó tárolók lebontása,
- a tetőszerkezet javítása, cserepezése
- Belső munkák: aljzatbetonozás, vizesblokk kialakítása
Közösségi tér felépítése az elbontott épületek helyén- most zajlik. A projekt a tervezett ütemben halad.
Eladó kimlei iparterület
Túrautvonalak
Túrautvonalak

Pályázat a közigazgatási eljárásokban hivatal-ügyfél,
hivatal-hivatal közötti relációban felmerülő adminisztratív terhek csökkentésének megvalósítása érdekében
Támogatási összeg: 7 000 000 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
Projekt időtartama: 2017.06.30.-2018.06.30.

ELÜGY

E-Magyarország

Kukafülü Aladár

Leader

ÁPOR

Magyarország