Természeti környezet

A Szigetköz kialakulásában a víz játszotta és játssza ma is a fő szerepet, a víz határozza meg a növény- és állatvilágát is. A vízhez kötődő társulások amúgy is nagy fajgazdagságát tovább színezi, hogy a Szigetközben egyaránt megtalálhatók a közeli Alpok flórájához és a pannon flórához tartozó fajok. További érdekesség, hogy a legutóbbi évszázadokig nagyrészt szinte járhatatlan ártéri növényzet gyakran menekülő-, és túlélőhelyként szolgált jó néhány, a jégkorszak után itt rekedt növénynek.

A helyi lakosok már tudják, a Kimlére látogató családok, utazók pedig hamar felfedezik, hogy a szigetközi táj egyedülálló hangulatú. Gazdag madárvilága, védett növényei, vízi társulásai megunhatatlan fotótémák. Ha módunk van egy kis időt eltölteni a Duna partján, beleszagolni a friss dunai levegőbe, teljesen át tudunk alakulni.

Kimle környezete azonban nem csak a szemlélődésre ad lehetőséget. Egyre divatosabb az aktív turizmus is a környéken. Kenukölcsönzés, sétakocsikázás, kerékpározás, horgászat, lovaglás, wellness. A gazdag programlehetőségekről tájékoztat a www.szigetkozportal.hu oldal. Utazásunk során igénybe vehetjük a Szigetközi TDM által kiadott Szigetköz Kártyát is.