Természeti környezet

A Szigetköz kialakulásában a víz játszotta és játssza ma is a fő szerepet, a víz határozza meg a növény- és állatvilágát is. A vízhez kötődő társulások amúgy is nagy fajgazdagságát tovább színezi, hogy a Szigetközben egyaránt megtalálhatók a közeli Alpok flórájához és a pannon flórához tartozó fajok. További érdekesség, hogy a legutóbbi évszázadokig nagyrészt szinte járhatatlan ártéri növényzet gyakran menekülő-, és túlélőhelyként szolgált jó néhány, a jégkorszak után itt rekedt növénynek.

A helyi lakosok már tudják, a Kimlére látogató családok, utazók pedig hamar felfedezik, hogy a szigetközi táj egyedülálló hangulatú. Gazdag madárvilága, védett növényei, vízi társulásai megunhatatlan fotótémák. Ha módunk van egy kis időt eltölteni a Duna partján, beleszagolni a friss dunai levegőbe, teljesen át tudunk alakulni.

Kimle környezete azonban nem csak a szemlélődésre ad lehetőséget. Egyre divatosabb az aktív turizmus is a környéken. Kenukölcsönzés, sétakocsikázás, kerékpározás, horgászat, lovaglás, wellness. A gazdag programlehetőségekről tájékoztat a www.szigetkozportal.hu oldal. Utazásunk során igénybe vehetjük a Szigetközi TDM által kiadott Szigetköz Kártyát is.

Eladó kimlei iparterület
Túrautvonalak
Túrautvonalak

Pályázat a közigazgatási eljárásokban hivatal-ügyfél,
hivatal-hivatal közötti relációban felmerülő adminisztratív terhek csökkentésének megvalósítása érdekében
Támogatási összeg: 7 000 000 Ft
Támogatás intenzitása: 100 %
Projekt időtartama: 2017.06.30.-2018.06.30.

ELÜGY

E-Magyarország

Kukafülü Aladár

Leader

ÁPOR

Magyarország